tiistai 28. syyskuuta 2010

Ai niin, tännehän tultiin opiskelemaan!


Ja niin oli aika lopettaa lomailu ja ryhtyä opiskelemaan. Ensimmäinen päivä yliopistolla oli aika hulinaa. Tuntui, että pelkästään taloustieteitä oli opiskelemassa saman verran porukkaa kuin Jyväskylän yliopistossa. Portaat, käytävät ja aulat oli tupaten täynnä espanjalaisia.

Mutta oikeastaan tiistainen aamu ei alkanut taloustieteillä, vaan omien mokien paikkailulla. Olin nimittäin jotenkin onnistunut ryssimään kielikurssin tasokokeeseen ilmoittautumisen (luulin kyllä tehneeni kaiken oikein), joten aamulla aikaisin sitten kipitin kielikeskukseen kysymään, että mitäs sitten. Minulle sanottiin, että mene tuonne johonkin luokkaan iltapäivällä ja tee jotain (espanja + varhainen aamu = jotain saattaa mennä ohi) ja koe on perjantaina. Huomasin ilokseni, että ”tuolla” oli yhtä kuin taloustieteiden tiedekunnassa, joten ei tarvitsisi lähteä aamupäivän tuntien jälkeen kauas. Oikeaan paikkaankin löysin helposti, koska siellä oli alkamassa juuri kyseinen koe ja käytävä kuhisi vaihtareita. Kun menin sitten kysymään, mitä minun pitäisi tehdä, minut vaan ohjattiin muitten mukana tekemään koetta. Joten asia tuli hoidettua helposti. En vissiin ollut ensimmäinen vaihtari, joka ei osaa painaa ilmoittaudu näppäintä.

Valitettavasti koe vaan oli sitten samaan aikaan kuin yksi kurssi, jonka olisin halunnut käydä tarkastamassa. Aiemmin aamulla kävin kahdella kurssilla, jotka molemmat vaikuttaa mielenkiintosilta, mutta ne on vaan osittain päällekkäin, joten en tiedä pystynkö ottamaan molemmat. Joku kysy asiasta luennolla, mutta en ihan ymmärtänyt (espanja + liian aikainen herätys). Niin kuin en hirveästi muutakaan. Onneksi ranskan luennoilla on tullut harjoiteltua opiskelua vaillinaisella kuullunymmärtämisellä, joten en hirveästi asiasta stressaa. Pääseepähän jututtamaan opiskelukavereita, kun menee pyytämään niiltä tiivistelmän päivän luennosta. 

Keskiviikkona palaan taas lomatunnelmiin, koska täällä on lakko ja kaikki on kiinni. Ainakin jos ymmärsin oikein (espanja + ihan mikä tahansa tekosyy).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti